Boost your energy! Augmenta la teva energia!

pilatesroomgirona Healthy, Sin categoría 18 de September de 2016

Processed with VSCO

Les boletes energètiques o energy balls estan de moda, com de la resta ho està el “mentor net” – clean eating i tot el relacionat amb el natural i benestar.

I com totes les coses de moda hi ha un cert bombardeig i tothom es bolca en ell donant informacions més o menys correctes.
Una cosa segura però és que no està malament integrar a la nostra alimentació SANA, receptes i tips del menja net.

Des d’alguns anys sóc fan dels smoothies i sucs raw, premsat en fred – i estan molt ben integrats a casa meva fins que la piccola va començar a prendre’ls des del deslletament. Molts esmorzars comencen amb un bon batut de fruita, vegetals, llavors i altres complements energètics.
Ara sí, hem de ser elastics! Hi ha temporades que estan omnipresents i altres que desapareixen una mica, com quan fa fred, no em ve de gust esmorzar amb un batut fresquet,  mes bé amb un porridge calentet, la crema de civada, per entendre’ns …

Processed with VSCO

Arribant a les boletes, sin un’ altra d’aquestes integració que fem i que em semblen tan fantàstica. En lloc de tirar-nos al primer que ens cau a tir: bolleria dubtosa, snacks ple de sucre i zero nutrients com les famoses barretes de cereals, que a més de no saber a res no ens aporten res si no només sucre de baixa qualitat. I les boletes que es fan en un tres i no res són un kit-kat ideal per cuidar-se, nodrir-se i tapar aquest cuquet de fam que ens agafa de sobte. A més d’aportar energia, són antioxidants, remineralitzants gràcies als ingredients que porten. I  molt molt bons.
1- Dàtils – La base – perquè puguem fer la massa
2 – Ametlles o avellanes o anacards
4 – Llavors del tipus: de gira-sol, sèsam, chia
4 – Cacau o maca o lucuma, com a suplement
Només cal escollir de cada categoria d’ingredients, un i barrejar-los en la batedora, per exemple: dàtils, ametlles, llavors de gira-sol i cacau i teniu les boletes.
A vosaltres l’elecció i provar les diferents combinacions, les mes que us agradin o segons dels ingredients que teniu a casa.
Una versió que faig i que m’ E N CA N TA – (disponibles al meu estudi per picar després d’una classe de pilates )- és aquesta:

1 tassa de dàtils, sense os
2 cullerades de llavors de gira-sol
1 cullerades de mantega d’ametlles
1 cullerades de llavors de chia
Barrejar tot i formar boletes entre els palmells de les mans 🙂

Provar-les i deixar-me saber si us han agradat i que versió heu fet. M’interessa molt la vostra opinió